Formatges degustació

 

 

Formatges

degustació

 

Aquests son els formatges que cada expositor ha preparat per a que puguis degustar amb el nostre tiquet de sis degustacions (cliqueu per més informació).

LÀCTICS CASA PORTELLA

CASA PORTELLA CURAT DEGUSTACIO
Nom del formatge:

CASA PORTELLA CURAT

LOGO-CasaPortella transp 1x1 grisPunts salí en tot moment, i en últim moment notem l’acidesa del formatge que no ens fa salivar gaire.Els gustos depenen segons la localització del formatge en la cata, a prop de l’escorça de un gust a animal i seguidament, un retro-gust amoniacat. A mesura que ens apropem al centre de la peça, segueix tenint l’olor a capri, però més suau, trobem aromes làctics a llet de cabra, i amoniacats menys intensos, té un punt de picant molt suau. Gust salí i lleugerament àcid, podem trobar un punt de dolçor però molt suau. El retro-gust en tots els casos és amoniacat però agradable, no ofèn.Pel que fa a la olor, trobem una olor a capri, amoniacat i lleugerament picant. Persistència alta, de 5 a 10 min.

FORMATGERIA DEL MIRACLE

FORMATGERIA DEL MIRACLE
Nom del formatge:

LA GÀRGOLA

logo-el-miracle-transp-1x1La gàrgola és un formatge de llet crua d’ovella que conserva intactes les seves propietats. De coagulació làctica amb una maduració de 3 setmanes, és un formatge amb aromes balsàmics i de sotabosc. La densitat i la untuositat de la seva textura adhesiva al paladar, fan la intensitat del seu sabor. De forma cilíndrica d’uns 300gr. Un formatge elegant que convida a repetir. Es pot degustar sol o bé acompanyat amb un vi negre jove i una melmelada no gaire dolça, com la mermelada de carbassó i llimona.

MURGÓ FORMATGES

Degustacio-Murgo-LEGITIM
Nom del formatge:

LEGITIM

LOGO-Murgo transparent 1x1Legitim es un formatge de llet crua de vaca, quallada enzimatica i pasta trencadissa, escorça natural respallada. Maduració de 3/5 mesos. Elaborar formatges significa transformar un producte tant escencial com és la llet.

FORMATGES BAUMA

Degutacio-Bauma-SOMNI
Nom del formatge:

SOMNI DE BAUMA

LOGO-Bauma-1x1-gris-transpFormatge Blau de Bufala de llet pasteuritzada,llet del nostre ramat propi, ubicat a Osona.Es un formatge de una cremositat espectacular i amb un llarg recorregut en boca.On si barregen amb el gust característic d’un blau gustos a mantega.Li donem una maduració mínima de 2 mesos, on creiem que està òptim es entre els dos i tres mesos, a partir d aquest moment guanya amb intensitat de gustos.

LÀCTICS UBACH

degustacio-UBACH SERRAT
Nom del formatge:

EL SERRAT D’OVELLA

LOGO-Ubach-1x1-gris-transpEl Serrat d’Ovella es un formatge de 6 mesos de maduració, em molt poca sal que predomina el sabor a llet d’ovella. Molt bon sabor em boca. Es pot combinar amb melmelada i un bon vi.
A cals Ubach anem a buscar la millor llet de vaca, cabra i ovella per portar, a qualsevol lloc de Catalunya, uns iogurts, flams, cremes, pastissos, matons o formatges de pistons!.

FORMATGES SANT GIL D’ALBIÓ

FORMATGES SANT GIL D’ALBIÓ
Nom del formatge:

EL GRAN PEP

LOGO-Sant Gil transp 1x1 grisFormatge Gran Reserva, peces de 8 a 10 kg. Elaborat amb llet pasteuritzada de cabra. La seva llarga maduració, al voltant d’un any, li aporta un sabor pronunciat, dolç i equilibrat, amb una lleugera acidesa integrada. Seductor al paladar amb un sabor afruitat i notes torrefactes.És deliciós amb mel de flors silvestres, nous, xocolata o fruites. Tallat a daus en amanides de fruites. Imprescindible en una taula de formatges. Recomanem un vi negre amb cos i poc astringent.

PERALADA MAS MERCÉ

Degustacio-PERALADA-MAS-MERCE
Nom del formatge:

EL SET DE MAS MERCÈ

LOGO-MasMarce-1x1-gris-transpEl Set de Mas Marcè és un formatge ecològic creat a partir de llet crua fresca acabada de munyir.
Immediatament la posem a quallar amb l’herba col.Tallem amb cura i emmotllem, realitzem un premsat progressiu i madura entre 3 ó 4 mesos sobre fusta depi. Després d’un pas en salmorra de 12 hores, l’orejem per formar una bona escorça. La presentación és en peces de 300 o en peces de uns 3Kg.
Consum optim en: 3 mesos

FORMATGES MUNTANYOLA

MUNTANYOLA
Nom del formatge:

IAIO

LOGO-Muntanyola-1x1-gris-transpElaborat amb llet de cabra, és un formatge complex, de llarga maduració, 12 mesos aprox. Escorça natural raspallada que li dóna personalitat i rusticitat. Textura granulosa, molt agradable en boca. Amb sabor lleugerament picant i d’avellanes, típic de la llet de cabra.
“Un tros del Pla de Bages, unes gotes de saviesa i un pessic d’il·lusions”

FORMATGES SERRA DEL TORMO

degustacio-serra-del-tormo
Nom del formatge:

SERRA DEL TORMO SEMI MADURAT

serra_del_tormoElaborat exclusivament amb llet termalitzada d’ovella de la pròpia explotació ramadera d’oví.
A Serra del Tormo creiem que fer formatges és molt més que un ofici: és una vocació. És per això que hem volgut recuperar la millor tradició formatgera per donar forma a cada una de les nostres peces. L’amor per la feina ben feta és el secret dels nostres formatges, on terra i esforç es fusionen per crear un sabor excepcional.

FORMATGERIA MAS ROVIRÀ

MAS ROVIRÀ
Nom del formatge:

TENDRE DE CABRA

logo-mas-rovira-1x1-transparent-grisFormatge tendre de cabra amb herbes provençals, es un formatge de cabra llet pasteuritzada, pasta tancada amb textura suau i flexible. Gust fresc amb tocs de herbes provençals. PartiM d’una llet d’alta qualitat provinent de pastures properes a la nostra formatgeria.

TROS DE SORT

Tros-de-sort-serrat-degustacio
Nom del formatge:

SERRAT DEL TRIADÓ

logo-tros-de-sort-1x1-tranparent-grisFormatge de llet sencera i crua de vaca, de pasta premsada i escorça florida amb fongs naturals de color grisenc. De textura i tall compactes, de sabor potent i desenvolupat molt característic, de llarg i agradable postgust amb tocs que recorden els bolets i la molsa. Tres mesos de maduració i dues mides: petit (al voltant de 700 g) i gran (al voltant de 2,2 kg). Vida comercial de 9 mesos.

FORMATGES RIUDAVETS

Jove_cabra_RIUDAVETS-etiqueta-1024x576
Nom del formatge:

COLLSACABRA

LOGO-Ruidavets transp 1x1 grisEl “Collsacabra” és un formatge de llet crua de cabra amb crosta natural florida amb una maduració entre dos i tres mesos. De gust suau, fresc i làctic. Per acompanyar fruits secs, fruites vermelles o melmelades, amanides. Vi blanc jove, lleuger, afruitat. Maduració: 1 mes – 2 mesos.

FORMATGES CAMPS

lligat_cabra-formatges-camps
Nom del formatge:

EL LLIGAT DE CABRA

LOGO-Camps-1x1-gris-transpEs tracta d’un formatge totalment artesà madurat a base de llet crua de cabra. És un formatge de coagulació enzimàtica. La seva forma es atípica. Te forma de pa de pagès, degut al seu emmotllat, ja que es fa fent un farcell amb un drap de cotó, com es feia antigament. L’escorça és rentada i recoberta de llevats de colors grocs-ataronjats.
De sabor nítid, suau i de matisos complexos, que li donen la llet crua i els llevats aromàtics de l’escorça. Amb uns valors de: E.S.T.: 55% i M.G.: mínim 27,5.

FORMATGERIA DE CLUA

FORMATGERIA DE CLUA
Nom del formatge:

SUAU DE CLUA

LOGO-Clua transp 1x1 grisÉs un formatge madurat, elaborat amb llet crua de cabra. Una quallada enzimàtica, de pasta semi dura, cremós i sabor suau. La nostra producció és utilitzant mètodes tradicionals i artesanals. L’alimentació del ramat d’on es va obtenir la matèria primera dels nostres formatges és exclusivament, amb pastoreig, forratge i cereals.

LA FRASERA

degustacio-frasera-RODO-DE-CENDRA
Nom del formatge:

RODÓ DE CENDRA

LOGO-La Frasera transp 1x1Quallada làctica de curta maduració a partir de llet pasteuritzada de cabra, amb escorça florida i de color blanc al tall. Textura tova i cremosa que penetra profundament al paladar. Olor àcida i de notes làcties, molt fresca. En boca és àcid i aroma fresc, molt agradable.250 g. aprox.
A la Formatgeria La Frasera elaborem formatges artesanals amb llet de cabra a l’estil tradicional, recuperant el sabor, textura i aroma dels formatges de sempre. La nostra dedicació i afecte ens permet obtenir uns productes naturals, bons i de qualitat.

MOLÍ DE GER

degustacio-puigpedros-moli-de-ger
Nom del formatge:

PUIGPEDRÓS

LOGO-Moli de ger trasnp 1x1 grisFormatge d´escorça rentada elaborat amb llet cria de vaca del propi ramat. Color ataronjat exterior i olor intensa per efecte del brevibacterium linnens. De dins harmònic, cremós i mantegós. Madurat mínim 2 mesos.
El fet de ser productors lleters ens han fet apostar per esdevenir transformadors de llet directament de la pròpia explotació podent controlar així de primera mà la qualitat de la llet crua, en un entorn i un clima òptims per al desenvolupament de l’activitat formatgera.

CAL QUITÈRIA – FORMATGES DE PONENT

Degustacio-cal-quiteria
Nom del formatge:

FORMATGE DE CABRA PEBRE NEGRE

logo-cal-quiteria-1x1-transparent-grisEl formatge que donarem per al tast es el Formatge tendre amb pebre negre. Aquest formatge es amb l’escorça envoltada de pebre negre que atorguen al producte personalitat pròpia, peculiaritat en la forma i una olor intensa i definida. Al tall el color és blanc pur, compacte, i caracteritzat per l’acumulació de petits granets de pebre que, juntament amb una textura cremosa i homogènia, fan que en boca resulti aromàtic, gustós, lleugerament picant i atorgant al paladar un post-gust d’una intensitat considerable.

FORMATGES MONTLLOBE

FORMATGES  MONTLLOBE
Nom del formatge:

TABOLLET-FORMATGE DE CABRA

Logo-Tabollet-1x1-gris-transpEs un formatge cilíndric de vores arrodonides, d’aproximadament 8 cm de diàmetre i 4 de gruix. El seu pes es d’aproximadament 150 grams després de dues setmanes de maduració. Pasta llisa al tall, cremosa i fonent. Es torna compacte i friable a mesura que augmenta la maduració. Fabricació de pasta tova, feta amb llet de cabra sencera i crua, lleugerament quallada, emmotllada amb cullerot, escorreguda sense premsar i salada a mà. Durada de la maduració: Mínim 11 dies, incloent amb dos díes d’assecatge.

FORMATGERIA ROURA SOLER

degustacio-ROURA-SOLER
Nom del formatge:

EUGA

LOGO-Roura transp 1x1 grisEs tracta d’un formatge pasteuritzat de quall enzimàtic i crosta florida, que aporta aromes i recorreguts de sotabosc, xampinyó, molsa i fruits secs, maduració de 2 mesos de gust suau i final lleugerament endolcit i de textura làctica.
Quan el formatge artesà va deixar de fer-se a la vora del foc perquè suposava massa costos, a la Formatgeria Roura Soler vam construir una formatgeria artesana: una olla de 1.000 litres, una caldera de calefacció per donar-li temperatura, una premsa mecànica i una cambra de maduració és tot el que cal.

FORMATGES VECIANA

veciana-TOU DE CADELL-CASTELL DE SEGUR
Nom del formatge:

TOU DE CADELL / CASTELL DE SEGUR:

LOGO-Veciana transp 1x1 grisTOU DE CADELL: és un formatge de llet crua de cabra, elaborat amb la llet del propi ramat. Es tracta d’una pasta tova, de quallada làctica i 10 15 dies de maduració.
CASTELL DE SEGUR: és un formatge de llet crua de cabra, elaborat amb la llet del propi ramat. Formatge de pasta dura madurat durant un mínim de 2 mesos.
A la nostra explotació agrària tenim ramat propi de cabres de la raça murciano-granadina.

MAS CLAPEROL

Degustacio-MAS-CLAPEROL
Nom del formatge:

CORONAT

LOGO-Claperol transp 1x1 grisUn formatge tipus brie de vaca que hem tret fa poc on donem tots els seus beneficis a l’associació @joemcorono.làctica. Amb aquest formatge solidari esteu ajudant a la investigació per trobar la vacuna contra el Coronavirus. Tots el beneficis d’aquest article van destinats a la donació.

MATÓ D’U

mato-d-hu-degustacio
Nom del formatge:

RECUIT – TENDRAL – MATÓ – DIVI – NIVI

LOGO-MatodU-1x1-gris-transp– 1er podran triar entre un formatge fresc (TENDRAL) o un Brie suau (NIVI)
– 2on podran triar entre un curat (DIVÍ), un aromàtic (Esència de Romani) o pels més valents un picant (TENDRE I PICANT).
– 3er acabarem amb 2 postres a escollir (MATÓ o RECUIT)
Una producció limitada, exclusivament elaborada amb llet de cabra, que cada dia es porta a selectes punts de venda.

FORMATGES MONTBRÚ

41DEAAE8-4A1B-493D-9FAB-F56E4C101D31
Nom del formatge:

CURAT OVELLA LLET CRUA

FB01DC5A-549E-4A32-935C-BA6D152DDE70 Formatge d’ovella de llet crua, amb una maduració de més de 12 mesos ens trobem amb un formatge intens, potent sense ser fort, durador en boca, hi trobem les notes àcides i picants de la llet crua i un retrogust de fusta i fruits secs, un formatge que combina a la perfeció amb un vi negre amb fusta i una bona reserva.